HVORDAN INVESTERER VI SOM SAMFUND BEDST I MENTAL SUNDHED?

AARHUS UNIVERSITET & BROWN UNIVERSITY i USA, afholdte 1. juli 2019 et møde om mental sundhed. Præsentationerne og diskussionen omhandlede den store fælles opgave, der ligger i at styrke mental sundhed i overensstemmelse med FN’s verdensmål. Hvad kan vi i Danmark gøre for at opfylde målene og investere succesfuldt i mental sundhed? Hvilke mål arbejder direktør ved Center for Mindfulness i USA, Eric Loucks for på verdens førende forsknings- og uddannelsesinstitution indenfor træning af mental sundhed og forebyggelse på Brown University? Få svar på disse spørgsmål i nedenstående filmklip fra dagen.

Her kan du se en samtale mellem leder af Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, LONE OVERBY FJORBACK & ERIC LOUCKS, Brown University om perspektiver på hvordan vi bedst investerer i mental sundhed. 

LONE OVERBY FJORBACKS hovedbudskab er at vi i Danmark skal forbedre mental sundhed med mindfulness baseret stress reduktion (MBSR) og forebygge depression med mindfulness baseret kognitiv terapi (MBKT). Du kan se hendes præsentation her.

KAREN JOHANNE PALLESEN er lektor, ph.d., biolog og hjerneforsker med speciale i stressens biologi. I dette klip fortæller hun bl.a. om stress fra et neurobiologisk perspektiv og sammenhænge mellem stress og sygdomsudvikling baseret på nyeste forskning.

LISE JUUL er Master i folkesundhed (MPH), ph.d og lektor og arbejder for at sundhedsfremme og forebyggelse bliver evidensbaseret i Danmark. Foredraget herunder handler om: “PROFESSIONAL PUBLIC HEALTH MANAGEMENT OF STRESS”.