Velkommen 

Læge, forsker og billedkunstner Lærke Egefjord. Mindfulnesslærer og filmproducer Mette Bahnsen


Trænger du til et pusterum fra en hverdag med demens tæt inde på livet? 

Måske sover du dårligt, eller oplever stress, uro og har svært ved at være nærværende og holde humøret oppe? Eller du føler dig måske isoleret og ensom i den svære situation, du befinder dig i.

Det er ikke uden grund, at demens også kaldes ‘De pårørendes sygdom’. At være pårørende til et menneske med en demenssygdom er hårdt for både den syge og dem omkring – måske har du oplevet velmenende råd om ‘at passe på dig selv’, men hvordan gør man det i praksis?

Hvis du kan nikke genkendende til noget af ovenstående er dette kursus måske noget for dig.

Målet med forløbet er, via kreativ praksis koblet med nærværs-træning, at styrke den mentale sundhed og modvirke bekymring, stress og angst.

Vi har mulighed for at tilbyde kurset gratis til dig, takket være Sundhedsstyrelsen, der har finansieret denne online version af kurset.


Kursets indhold

Forløbet består i alt af 5 moduler på hver 1 time. Bortset fra 2. modul, der er 1 time og 17 minutter, hvor gæsteunderviser Rita Knudsen fortæller om sit liv som pårørende og hvordan hun har brugt kreativitet til at arbejde med svære følelser. Du kan her bestille Rita Knudsens bog “Da Aage forsvandt” til 150 DDK + porto – normalpris er 250,-.

I hvert modul arbejdes med et tema, (se den grå kasse til højre) og der vil i forløbet veksles mellem mindfulnessøvelser, kreative opgaver og relevant undervisning i kreativitets og nærværs-trænings gavnlige effekt på den mentale sundhed.

Mellem modulerne opfordres du til at arbejde videre med kreative ”opgaver” og mindfulness-øvelser. Hvis du klikker på det sorte felt, hvor der står øvelsesoversigt, kommer du til de mindfulness-øvelser, som du kan træne mellem modulerne.

Du kan også bruge de mindfulness-øvelser, der er udviklet til livet med demens, som ligger her


Mød underviserne

Mette Bahnsen, filmproducer, mindfulnesslærer og indehaver af mind-online.dk, Lærke Egefjord, læge, hjerneforsker og billedkunstner, laerkeegefjord.dk

Hør i klippet mere om kurset og hvad du har brug for at komme i gang.


Kan du sige “ja” til et af disse punkter, er kurset måske noget for dig

 • Trænger du til en pause som pårørende og vil du gerne arbejde med metoder, der styrker dit velvære og mentale helbred?
 • Ved du at pauser er godt for dig, men du får ikke gjort de aktiviteter, der lader din energi op?
 • Mangler du inspiration og motivation til at gøre nye ting – lære nyt?
 • Oplever du bekymring, stress eller angst pga. dine nuværende livsomstændigheder?
 • Har du brug for tid til at kapere og rumme den svære livssituation, med mange omvæltninger og forandringer, du står i?
 • Du nyder at arbejde med noget kreativt, men får ikke prioriteret tiden til det.
 • Du bilder dig selv ind at du ikke er kreativ og holder dig langt væk fra farver og pensler.
 • Du ved at mindfulness og yoga er godt for dig, men du får det ikke gjort.
 • Du har prøvet mindfulness – og at det virker ikke – for du blev ikke rolig og tanketom.

Udtalelser fra tidligere kursister på forløbet “kreativitet & mindfulness”

Jeg er så glad for at jeg var heldig at være blandt deltagerne på online kurset for pårørende til demente. Allerede efter første gang oplevede jeg at opnå det jeg ønskede med kurset: At har et rum der er mit hvor jeg kan genoplive lysten for både kreativitet  og mindfulness igen. I to supplerer hinanden virkelig godt så kurset er både levende og afvekslende. Dorrit Bork Olsen, Ægtefælle

Jeres moduler giver mig styrke, forståelse, fordybelse, ro, vækker følelser, giver mig opmærksomhed omkring ’tid til mig’. I er et fantastisk team, så forskellige, men komplementerer hinanden på en måde, så jeg bare følte mig velkommen fra første møde med jer. Bitten Karoline Serena, Datter

Forløbet her minder mig om, at jeg ikke er alene om at være i denne situation. Jeg er i hverdagen på 24/7, men disse timer er helt mine. Jeg er, når vi slutter sessionerne, meget afslappet og har ny energi til hverdagen. Susanne Rathcke, Ægtefælle


Hvad skal du bruge for at starte?

Første og fremmest en portion god vilje til at gennemføre. Et online kursus kræver selvdisciplin. Til gengæld er det meget fleksibelt og du kan passe det ind lige når det passer. Vi anbefaler at du finder et stykke papir eller en notesbog, som du bruger til forløbet, hvor du undervejs kan skrive refleksioner, tanker og de øvelser du laver ned. Det kan motivere dig til gennemføre kurset.

Materialer I har brug for til modulerne til de kreative øvelser

 • Papir i en kvalitet, som kan klare lidt vand
 • Farver – gerne vandfarver
 • Akvarelpensel
 • Et glas med vand
 • Collage: gamle blade og magasiner lim saks (først til 5. modul)

I hvert modul er der en kreativ øvelse, hvor Lærke igangsætter en aktivitet. På videoen ser du Lærke arbejde og det er for at du har lidt selskab og gør det sammen med Lærke. Det er ikke meningen at du skal forsøge at efterligne det Lærke laver. Det er helt fint at stoppe videoen, hvis det i stedet forstyrrer dig. Hvis du gør det ,anbefaler vi at gå til slutningen af klippet og afspille Lærkes afrunding på klippet. Med hensyn til tid, kan det også være at du gerne vil arbejde længere tid med det kreative, end vi har afsat tid til, og så er det bare at trykke pause og fordybe dig i al den tid du vil.

Til mindfulness-øvelserne har I brug for

 • Et tæppe eller en yogamåtte til at ligge på
 • Evt. et tæppe for at holde varmen
 • En stol hvor du kan sidde med en lige ryg, altså ikke en lænestol (først til 3. modul)
 • Evt. en pude at sidde på, hvis du foretrækker at meditere siddende på gulvet (først til 3. modul)

Hvordan kommer du i gang?

Du klikker på første session – ÅRSTIDER & KROPPEN  i den grå boks med de 5 sessioner. Men husk endelig at afspille videoen herover med Lærke og Mette, så du får alle de informationer du har brug for, før du starter.

Hvis der er noget du er i tvivl omkring med kurset, kan du skrive til Mette Bahnsen på info@personafilm.dk eller ring på 31253123.


KLK HER FOR AT KOMME TILBAGE TIL FORSIDEN