Vælg session...

10155136_10152131701727795_2104354012_n (4)

INFOSIDE – din vej ind i kurset

Dette online kursus er et komplet mindfulnessbaseret stressreduktion kursus, ved overlæge Lone Overby Fjorback, Aarhus Universitet, på i alt ni uger. ONLINE MBSR består af otte sessioner af halvanden til to timers varighed og en fordybelses-session på 6 timer. Hver session indeholder en række punkter, der er overskueligt sat op, bestående af videoklip, tekst og lydklip, som du følger punkt for punkt.

Hvad er mindfulnessbaseret stressreduktion?

MBSR er et interventionsprogram udviklet af Jon Kabat-Zinn ved Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, i USA. Det er et videnskabeligt dokumenteret og virkningsfuldt program, der anvender intensiv træning i mindfulness til forbedring af helbred og livskvalitet, herunder effektiv håndtering af symptomer på stress, angst og depression hos syge og raske personer.

Metoden bruges til at arbejde med opmærksomheden. Til at forholde sig til de tanker og følelser, der dukker op, med en kærlig og accepterende opmærksomhed, også selvom det er tanker, man egentlig ikke har lyst til at have. På den måde kan man træne sig selv i at være fuldt til stede i nuet, samtidig med at man kan arbejde med sine reaktionsmønstre og sin vanetænkning. I MBSR-programmet er meditationsteknikker og simple fysiske yoga-øvelser taget ud af deres oprindelige religiøse kontekst og tilpasset mennesker i en vestlig kultur.

Du kan herunder se dokumentarfilmen MINDFUL MEDICIN med Jon Kabat-Zinn, hjerneforsker Richard J Davidson og Lone Overby Fjorback. Filmen giver en grundig indføring i: Hvad mindfulness er, hvad MBSR består af samt deltagernes oplevelse og udbytte. Læs mere om filmen her

Mindful Medicin

Hvem kommer du til at møde i dette kursus?

Lone Fjorback er underviser på forløbet. Hun er overlæge i psykiatri og ph.d ved på Aarhus Universitetshospital, driver forskning og behandling i mindfulness, og er leder af uddannelse ved Dansk Center for Mindfulness på Århus Universitetshospital. Derudover er hun forfatter til bøgerne “Mindfulness“, Psykiatrifonden og “Må jeg hjælpe dig – fri af depression“, Gads Forlag. Du kan læse mere om Lone her

I hver session er der interviewklip med grundlægger af MBSR-programmet og professor i medicin Jon Kabat-Zinn. Du vil gennem kurset “følges” med en gruppe på 18 deltagere og undervejs håber vi, at du vil kunne spejle dine egne reaktioner og oplevelser i deres.

Praktisk info før du går i gang

Vælg en fast dag om ugen over de ni uger, hvor du vil gennemgå sessions-programmet. Det tager halvanden til to timer pr. session. Mellem sessionerne er der træning tre kvarter til en time om dagen, hvor du bruger guidede meditationer og yogaprogrammer til din træning, som du finder i øvelsesoversigt i det sorte felt under sessionoversigten. Øvelserne, du kommer til at træne og gå i dybden med i sessionerne og i din daglige træning, er primært: Siddende meditation, body scan og yoga. Derudover vil der være enkelte tilfælde af gående meditation og spisemeditationer.

Session syv er anderledes ved at være et såkaldt heldags-retreat, hvor du har mulighed for at fordybe dig i træningen. Du skal derfor til syvende session afsætte seks timer. Det er en god ide allerede nu at afsætte tid i din kalender til denne særlige session.

Praktisk har du brug for en stol til siddende meditation eller en pude, hvis du sidder på gulvet, når du mediterer. En yogamåtte og evt. et tæppe, hvis det er køligt, når du laver body scan. Det er mest behageligt at have tøj på, der er til at bevæge sig i. I første session skal du bruge en rosin til en spisemeditation, så det er en god ide at have en rosin klar, før du går i gang.

Det er vigtigt at være opmærksom på eventuelle fysiske begrænsninger du måtte have, og som MBSR ONLINE-kursist selv tage ansvar for at tilpasse øvelserne, så de fungerer for dig. Her tænker vi især på yogaprogrammerne. At være opmærksom på dine begrænsninger og ikke overskride dem. I det hele taget at ændre praksis, hvis det er nødvendigt. Det er i sig selv at være mindful.

Du kan ved at klikke her læse Mindfulnessguidens anmeldelse af online MBSR

ONLINE MBSR koster DKK 957 inkl. moms, og du kan komme i gang allerede i dag, med at reducere stress og øge glæde ved at købe adgang her