TANKER

Midtvejsevaluering klik her (Udfyldes i session 5)

Slide

Ugens pointer

TANKER ER BARE TANKER– de er ikke virkeligheden. De er en stor ressource for os i forhold til at udrette de ting vi vil – men de kan også være en hæmsko når vi tror på alt hvad tankerne fortæller os…. Vi kan ved at begynde at kigge på tankerne og opdage eventuelle mønstre vi træder rundt i.

VORES MØNSTRE GAV MENING PÅ ET TIDSPUNKT= De coping-metoder vi har (altså måder at håndtere stress-situationer) kan have haft en beskyttende funktion på et tidspunkt, der har medvirket til bedre overlevelse, men nu kan det være begrænsende og måske endda selvdestruktive – som at gå i et par for små sko.

VI KAN PRØVE AT GÅ PÅ EN MINDRE TRAMPET STI END E45, hvor det måske er muligt at komme sig hurtigere efter en stress-påvirkning ved at respondere i stedet for at reagere – på den måde kan vi reducere den slid og slitage, der sker i forhold til krop og sind. Og det er ved ikke at gøre noget – gå til kroppen og bruge åndedrættet som anker for opmærksomheden.

Ugens træning:

  • Én dag med lang siddende meditation 2. dag enten kropsskanning eller yoga (kan både være den liggende og stående) stræb efter de 45-60 min praksis om dagen.
  • Bring opmærksomhed til dine reaktionsmønstre og udforsk mulighederne for at respondere med større bevidst nærvær, rummelighed og kreativitet i den formelle meditationspraksis såvel som i hverdagen.
  • Husk at åndedrættet er et anker, en måde at højne bevidstheden om vores reaktioner, en måde at komme ned i gear og foretage mere bevidste valg.
  • skriv ned eksempler på vanskelig kommunikation i løbet af ugen frem til næste gang vi ses.

GÆSTEHUS AF RUMI

Det at være menneske

er som et gæstehus

hver dag en ny gæst

En glæde, en depression, en smerte, en smålighed

en brat opvågning kommer

som en ny gæst

Byd dem velkommen, underhold dem

selv når de er et jammerkor

der voldsomt blæser dit hus

tomt for møbler

Selv da behandl hver gæst med ære

han kan gøre dig parat til en ny glæde

De mørke tanker, skammen, ondskabsfuldheden

mød dem grinende i døren

og invitér dem ind

r taknemmelig for, hvem end der kommer

fordi hver enkel er blevet sendt

som en guide til dig