Vælg session...

Mind Online udbyder ONLINE MBSR (mindfulnessbaseret stressreduktion) til målgruppen: forældre til for tidligt fødte børn.

LINK TIL TILMELDING

 • Kurset er for dig der er forælder til et for tidligt født barn. Mange oplever at stå alene, efter et måske hårdt forløb, med stressreaktioner og oplevelser, der kan være svære at integrere.
 • Forløbet er gratis og støttet af midler fra Vellivforeningen. Det er nemt og uforpligtende at tilmelde sig et online kursus, men tilmeld dig KUN, hvis du er seriøs og vil gennemføre, ellers tager du pladsen fra en anden. I MBSR giver det ikke helt mening at “være med på en lytter”, da det er et erfaringsbaseret kursus.
 • Hvis du gerne vil arbejde med svære følelser og give dig selv noget egenomsorg er kurset i mindfulness-baseret stressreduktion måske noget for dig. Du lærer i et fællesskab med andre forældre til for tidligt fødte øvelser, der kan reducere stress, øge glæde og dermed styrke den mentale sundhed. Programmet er evidensbaseret og har en positiv effekt på stress, angst og depression. Du kan læse mere om programmet her.
 • Vi mødes online til alle kursets sessioner, der foregår “live” og altså i realtid via videokonferenceplatformen ZOOM.
 • Der er begrænsede pladser til 20 deltagere. Der er teori, praksis, fælles deling og gruppearbejde.
 • Der er orienteringsmøde om kurset tirsdag 17. august kl. 16-17.30. Herefter er sessionerne på 2, 5 time tirsdage med start 24. august. Se øvrige datoer herunder og bemærk at første session er 30 min. længere og sidste session 1 time længere.
 • For at du får mest muligt ud af kurset er det vigtigt at du har ro og helst et værelse, hvor du kan lukke døren under sessionerne og være for dig selv. Se det som en mulighed for at tage dig godt af dig selv og lære redskaber til egenomsorg. Det kræver måske noget planlægning – at du skal have pasning af dit barn eller finde en løsning, der gør at du kan få mest muligt udbytte.
 • Mette Bahnsen er underviser og uddannet MBSR-lærer på Aarhus Universitet, yogalærer og arbejder desuden med formidling af viden om mental sundhed på film ved Persona Film og via online kurser her på Mind Online. Privat er Mette mor til en for tidlig født dreng i 2014.
 • Sessions-temaer for hver gang kan du se i sessions-oversigten i den grå kasse her til højre. Her vil ressourcer fra hver session ligge tilgængelig efter sessionen. Du får et login til dette ved kursets opstart.

Datoer:

1. session – tirsdag 24. august kl. 10 – 13

2. session – tirsdag 31. august kl. 10 – 12.30

3. session – tirsdag 7. september kl. 10 – 12.30

4. session – tirsdag 14. september kl. 10 – 12.30

5. session – tirsdag 21. september kl. 10 – 12.30

6. session – tirsdag 28. september kl. 10 – 12.30

7. session (fordybelsesdag) –  søndag 3. oktober 10.00 – 16.00

8. session – tirsdag 5. oktober kl. 10 – 12.30

9. session – tirsdag 12. oktober kl. 10 – 13.30

LINK TIL TILMELDING

Har du brug for mere viden om kurset eller en snak, hvis du overvejer at deltage, er du velkommen til at ringe til Mette på 31253123 eller skrive på info@personafilm.dk.

Forløbet foregår som sagt via videokonference på Zoom. Herunder er nogle ting du kan forberede dig på, hvis du ikke har prøvet det før:

 • Downloade den gratis version af ZOOM og oprette en gratis bruger.
 • Tjekke at lyd og billede virker
 • Klik på view-gallery og speaker-gallery (giver mest mening når gruppen samles, men godt at vide, hvor de sidder)
 • Når vi mødes første gang så tjek ind 5-10 minutter før start
 • Hav så vidt mulig kameraet tændt, så vi alle kan se hinanden, men HUSK at du inviterer os alle ind i dit private hjem, og hvis der er familiemedlemmer hjemme, så husk at deres lyd kan gå igennem til det online “klasseværelse”. Så for fortrolighed, er det en god ide at sidde på et værelse, der er privat og med lukket dør. Hvis det ikke er muligt kan du evt. bruge et headset med en mikrofon.