GRATIS FORLØB I KREATIVITET & MINDFULNESS FOR PÅRØRENDE TIL PERSONER MED DEMENS

Styrkelse af mental sundhed med kreativitet og mindfulness for pårørende til demensramte– et forløb på 5 moduler.

Formålet med forløbet er at tilbyde et frirum for pårørende til personer med demens i form af undervisning i kreativitet, fordybelse og nærvær i et skabende fællesskab. Kurset udbydes online på Zoom for erhvervsaktive pårørende til demensramte kl. 17-19, med start 26. januar 2021.

Målet med forløbet er, via kreativ praksis koblet med nærværs-træning, at styrke den mentale sundhed og modvirke udfordringer som ensomhed, stress, angst og isolationsfølelse. 

Om forløbet

Forløbet vil fungere som en tiltrængt pause til at pleje egne behov, og give kræfter til fortsat at være der for den demensramte. Derudover vil det give kontakt til en gruppe i samme situation, hvor det er muligt at samles omkring det, der er svært, og give det et udtryk via kreative processer i rammerne af nærvær, fordybelse, ro og fællesskab.

Forløbet består af 5 moduler på hver 2 timer. Mellem modulerne vil der være både kreative ”opgaver” og tilbud om mindfulness-praksis, både for den pårørende selv og for personen med demens.

For hvert modul vil der være et tema, og der vil i forløbet veksles mellem mindfulnessøvelser, kreative opgaver og relevant undervisning i kreativitets og nærværs-trænings gavnlige effekt på den mentale sundhed. Denne mere teoretiske del vil være forskningsbaseret, og formidles på en levende måde, med inddragelse af deltagernes egne erfaringer.

Forløbet er for erhvervsaktive pårørende til demensramte (mere info kommer).

Forløbets datoer – klik på ikonet for at tilmelde dig (tilmeldingslink kommer senere)

Om underviserne

Lærke Egefjord

Med en baggrund som læge, mindfulness-instruktør, forfatter og billedkunstner og med erfaring inden for hjerneforskning med særlig interesse for demens-området er kulturens og kreativitetens sundhedsmæssige aspekter, et område Lærke Egefjord udforsker og udfordrer i sin daglige praksis. Med sin forskningsmæssige erfaring underviser hun demensramte borgere i Aarhus Kommune i, hvordan kunstens og kreativitetens gavnlige aspekter kan integreres i en helbredsmæssig sammenhæng og gøres mulig i et hverdagsliv med sygdom. Men også raske mennesker, eller mennesker ramt af eksempelvis stress, depression eller angst, kan have gavn af at opleve den glæde og styrke, et aktivt kreativt liv kan give. Det fortæller hun om som foredragsholder hos blandt andre ARoS, Museum Trapholt, FOF, Folkeuniversitet med flere. Læs mere på www.laerkeegefjord.dk

Mette Bahnsen

Er cand. mag, og MBSR-lærer, uddannet fra Aarhus Universitet, yogalærer og har specialiseret sig i at levere mindfulness online og live-online på en levende og vedkommende måde, med fokus på at skabe fællesskab. Mette er desuden filmdokumentarist og har lavet flere film bl.a. om mindfulness. Persona Film drives sammen med lektor i visuel antropologi på Aarhus Universitet Christian Suhr. Mette Bahnsen driver desuden den online platform www.mind-online.dk med kurser til fremme af mental sundhed i samarbejde med Lone Overby Fjorback, læge forsker og leder af Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.